Oktatás

A harcművészet útján már több mint két évtizede  a megszerzett tapasztalattal a  Dynamic wing chun kung fu oktatói(mesterei)! Azon dolgozunk, hogy a hozzánk kerülő embertársaink megtalálják a számításaikat a harcművészet gyakorlásában.  Amit iskoláink tudnak nyújtani: folyamatos fejlődés, évi 2-3 alkalommal vizsgalehetőség, ha az adott kung fus felkészült rá. Nálunk nem kőtelező a vizsgázás! Emellett kiemelten harc orientált és szisztematikusan felépített önvédelem elsajátítása, erő, állóképesség és izom fejlesztő gyakorlatokra épülő feladatok, és nem utolsó sorban az ember közeli és kölcsönös tiszteletén alapuló oktatás.

A fokozat rendszerek 1-töl 12 ig tanuló, utána az első mester   fokozat következik.

Amire nagyon oda figyelünk, hogy a tudás meglegyen a fokozat mögött , nem pedig csak megveszi valaki a diplomáját hanem kemény kitartó  munka legyen mögötte.

Egy tanár, vagy oktató, vagy mester, mire lehet a legbüszkébb? Arra, ha mestereket tud kinevelni! Ez a munkája gyümölcse. 3 tanítványt neveltem ki,idáig  a kezdetektől mellettem voltak, ami fontos, hogy mindenki az 5. év betöltése után lett mester és nem 2 vagy 3 év múlva. Erre nagyon odafigyelek, hogy később erős alapokkal bíró és hiteles  oktató váljon belőlük. Ezen kívül két másik  mester, akik más mesterek alatt lettek azok, tanul a szervezetem alatt.

Vannak iskolák, ahol a mesterek nem is vesznek részt az edzésen, csak beszedik a havi díjat- maguk helyett tanítványaikat bízzák meg azzal, hogy tartsák meg az edzéseket . A mi iskoláinkban mindig személyesen a mesterek foglalkoznak a tanítványokkal, így mindenki a szintjének megfelelő oktatásban részesül. Ez a folyamat biztosítja, hogy az alapokat kellő alapossággal elsajátíthassák tanítványaink, amelyre a későbbiekben lehet építkezni. A mi iskoláinkban a fokozatok megszerzése nem pénz, hanem tudás kérdése. Iskoláink tagjainak egy vizsgát kell teljesíteniük ahhoz, hogy magasabb fokozatba léphessenek. A vizsgára való alkalmasságot mindenkinek a saját mestere dönti el. A vizsga egy mesterekből álló bizottság előtt történik, ahol a teljesítményt értékeljük, nem azt, hogy befizette-e a tanuló a vizsgadíjat. Természetesen sikertelen vizsgázás esetén a vizsgadíjat nem kell befizetni. Így kívánjuk fenntartani iskolánk színvonalát, és lehetőséget biztosítani arra mindenkinek, hogy valós, gyakorlati tudást szerezzen meg.