Mit jelent nekünk a kung-fu

Mitől leszel kung fu(s) Tesó!!!

 

Először is tudni kell a kung fu szó jelentését: kemény munka!!!

 

Aki ezzel a fogalommal tisztában van, az szinte már révbe is ért!

 

A wing-tzun kung fu a reális utcai önvédelemről szól,melynek elsajátításához a kemény munka valóban elengedhetetlen,hisz a befektetett energia nélkül az eredmény elmarad és egy nemkívánatos utcai szituációban könnyen alul maradhatsz!Ne felejtsük,az utcán nincs második helyezet és ezüstérem,csak a nyers valóság,ha megtámadnak,vagy megvéded magad vagy áldozattá válsz!!!

 

Miről szól még a kung fu?

A tiszteletről, amit a mestered és kung fu testvéreid megkapnak tőled és viszonozzák azt! Ebben a hangulatban a csapatod tagjai lassan a barátaiddá válnak és évek múlva valóban testvéri lehet a kapcsolat a csapaton belül. Persze sok idő, kitartás, tolerancia, és alázat kell, de nem lehetetlen és nagyon megéri!!

 

Ez szinte csak a mestereden múlik! Akikkel társulsz, olyanná válsz, tartja a mondás.

 

Ki a hiteles mester?

Aki a kung fu-nak és a csapatának él, velük lélegzik és velük együtt végig dolgozza az edzést. Aki ,amit tőled elvár azt Ő is megteszi,aki ha testi-lelki problémád van észreveszi azt és megpróbál segíteni rajtad,segít saját magad legyőzésében,szavakkal-tettel egyaránt!!!

 

Az igazi mester mindig látja az egyént és érti, hogy a csapata különböző mentalitású, lelkületű és fizikumú emberekből ál. Az igazi mesternek az edzés nem a hobbija vagy a mellékállása,hanem a hivatása és az élete!!Az igazi mester nem a saját érdekeit helyezi előtérbe, hanem a csapatét!

 

Az én mesterem ilyen!!

Az igazi mester nem megközelíthetetlen,nem fél önmaga lenni és nem gyűjt maga köré talpnyalókat és nem osztogat ki nem érdemelt fokozatokat melyek a fent említett ezüstéremmel egyenértékűek,tehát semmit sem érnek! Nem erőltet rád olyan dolgokat melyben Ő maga sem hisz,csak akkor enged egy újabb szintre és csak akkor enged fokozat vizsgára, ha arra készen állsz, Így lehet csak tiszta a becsülete és a te önbecsülésed is csak így lesz valós!!

 

Mi ebben a szellemben követjük, mesterünket bármerre is megy, mi ebben a minőségben tanuljuk a wing tzunt. Így nem nehéz önmagunkat és egymást motiválni az edzésen is otthon vagyunk, könnyű felnézni a mesterünkre és egymásra hisz nem csak edzőtársak vagyunk, hanem barátok és persze kung fu tesók!!!

 

Baka Szilárd – Elvis